TALISMAN

Представяне

PrintSend

4CONTROL: СЛЕЙТЕ СЕ С ПЪТЯ

ДИЗАЙН: ПО-СЪБЛАЗНИТЕЛЕН ОТ ВСЯКОГА

КОМФОРТ: НАСЛАДЕТЕ СЕ НА УЮТНО КУПЕ

4CONTROL: СЛЕЙТЕ СЕ С ПЪТЯ

4CONTROL: СЛЕЙТЕ СЕ С ПЪТЯ

Изберете между петте режима на шофиране, които предлага изключителната система Multi-Sense®: Comfort, Sport, Eco, Neutral и Personal.

При режим Comfort контролът на амортисьорите ви предлага повече гъвкавост, седалката с масажна функция се задейства напълно, а управлението става по-плавно.
При режим Sport двигателят е с по-бързи реакции. Съчетан с 4CONTROL, този режим ви предлага сигурност на пътя и маневреност. Управлението на автомобила и действието на амортисьорите са подобрени с цел директен и прецизен контрол по време на шофиране. Смяната на предавките е по-динамична, с цел постигане на бързо и плавно ускорение.

При режим Eco, реакциите на двигателя се регулират, предавателните отношения на скоростната кутия са по-плавни, а ускорението - по-гладко. Разходът на гориво е значително намален.
При режим Neutral автомобилът ви предлага стандартни параметри на шофиране.
При режим Personal можете да изберете и да запишете своите собствени параметри Multi-Sense®.

Разполагате с изключителен диаметър на завой. Благодарение на шасито 4CONTROL и по-доброто управление на волана, задните колела на Renault TALISMAN имат диаметър на завой, който може да достигне до 3.5°. За едно и също движение на волана вие полагате много по-малко усилие при завиване. Резултатът е, че в градски условия вашият стилен седан е пъргав като малък градски автомобил.

Насладете се също така и на изключително управление. Шасито 4CONTROL изчислява и регулира 100 пъти в секунда радиуса на завиване на колелата, за да ви гарантира изключително бърза реакция и стабилност. Вие ще усетите също, че благодарение на по-късото междуосие при маневриране, Renault TALISMAN остава залепен за пътя за десетократно по-силно усещане при шофиране.

Съчетан с 4CONTROL, контролът на амортисьорите регулира окачването според избрания режим на шофиране Multi-Sense®.Благодарение на набора от датчици, системата анализира постоянно характера на пътя, вашата скорост, вашия диаметър на завой и вашия натиск върху педала на спирачката. Той реагира незабавно, за да предложи очаквания резултат в зависимост от избрания от вас режим.

От едната крайност до другата усещането е напълно различно. При режим Sport окачването е по-твърдо с цел по-голяма сигурност на пътя. При режим Comfort, то е по-меко с цел постигане на оптимален комфорт.

Разположена на достъпно място на централната конзола, специфичната команда Multi-Sense® ви позволява да изберете с едно единствено кликване съответното меню на екрана на вашата мултимедийна система R-Link 2. Просто завъртете скролера, за да изберете желания режим на шофиране и кликнете за потвърждение на вашия избор.

При завъртане, бутонът за бърз достъп ви позволява незабавно да превключите на един от двата предпочитани режима, за да адаптирате веднага поведението на вашето Renault TALISMAN към своите желания.

Персонализирайте интериора на вашето Renault TALISMAN, насладете се на една от петте възможности за осветление. Имате избор между синьо, червено, зелено, сепия или виолетово в зависимост от вашите предпочитания.

Можете също така да изберете цвят за всеки режим Multi-Sense® или да дезактивирате тази функция.

ДИЗАЙН: ПО-СЪБЛАЗНИТЕЛЕН ОТ ВСЯКОГА

ДИЗАЙН: ПО-СЪБЛАЗНИТЕЛЕН ОТ ВСЯКОГА

Елегантно и просторно, вашето Renault TALISMAN изцяло се слива с пътя. Плавните му контури се пренасят и към изисканите двуцветни джанти, които се предлагат в размер 18" или 19 ".

Гладката му като стъкло повърхност е пресечена от прецизни и изострени линии от предницата до багажника, които подчертават неговата динамичност и модерност.

Широките му рамене, отпуснати върху перфектно изваяните калници, изразяват силата и мощта му. Стройният му силует, подчертан от хромирани лайстни, привлича погледите. Задната му стъклена повърхност ви приканва да влезете в просторното и гостоприемно купе.

Пригответе се да привличате погледи. Предната част на Renault TALISMAN отразява неговия силен характер и темперамент на мощен седан. С елегантни хромирани линии, широката му предна решетка засилва солидното му излъчване.

Неповторим, благодарение на високотехнологичната си светлинна идентификация, Renault TALISMAN се отличава с дневни светлини под формата на буквата "C", които от своя страна ограждат LED светлините*.

Преоткрийте баланса и уникалността в задната част на Renault TALISMAN. Неповторимата му светлинна идентификация се забелязва мигновено.

Бъдете различни в избора си. 16", 17", 18" или 19" алуминиеви джанти допълват елегантния външния вид на вашия Renault Talisman.

Оценете изключителното внимание към детайла при усъвършенстване на купето на Renault TALISMAN. Замисълът е насочен към богата на функции централна конзола, изработена от подбрани материали с цел постигане на изискан външен вид. Регулирайте своето цифрово табло в зависимост от предпочитанията си, възможни са множество конфигурации. Сензорен и ергономичен, свързаният таблет R-Link 2 предлага функцията "докосни-плъзни" за едно мултимедийно интуитивно преживяване на голям екран.

Като същинско контролно табло с размер 8.7 инча (22 cm), този таблет ви позволява да взаимодействате интуитивно с вашето Renault TALISMAN. Head-Up дисплейят улеснява шофирането. Оставате напълно информирани, без да изпускате от поглед пътя. Изберете подходящия за вас режим на шофиране Multi-Sense® от екрана или от централното управление, а така също и интериорното осветление.


*LED светлините се предлагат като стандарт или опция в зависимост от нивото на оборудване на автомобила.

КОМФОРТ: НАСЛАДЕТЕ СЕ НА УЮТНО КУПЕ

КОМФОРТ: НАСЛАДЕТЕ СЕ НА УЮТНО КУПЕ

Благодарение на картата "Свободни ръце", Renault TALISMAN ви разпознава и ви посреща, когато доближавате автомобила. Дневните светлини се включват, каросерията се осветява, огледалата се завъртат и осветяват земята, а за завършек - интериорното осветление се активира. Страничните усилватели излъчват светлинен сигнал, когато отворите вратата на автомобила. Седалките се регулират по начин, конфигуриран от вас, докато сензорният екран ви приветства с добре дошли.

Вече достигнали до желаната дестинация, седалката се накланя с 50 милиметра за лесно излизане от автомобила. Докато вие се отдалечавате, Renault TALISMAN се заключва автоматично. Присветва за последен път в пространството, преди постепенно да угасне.

Насладете се на шофирането. Висок таван, широка централна конзола, седалки 'Business Class' отпред... Вие се радвате на една изключителна свобода на движение.

Споделяте това чувство на свобода заедно със спътниците си на задните седалки, които разполагат с щедро пространство за колената и достатъчно място, за да се настанят удобно.

Възползвайте се от ежедневните си дестинации, за да си починете. Седалката на водача с масажна функция ви отпуска мигновено благодарение на 4 механизма, програмирани да не усещате напрежение от кръста до горната част на гърба. Електрически регулируема, седалката запомня до 6 персонализирани позиции.

Отопляемата седалка на водача с вентилация ви предлага идеален термичен комфорт, независимо от външната температура. В случай на много ниски зимни температури, активирайте функцията за загряване, за да може градусите да се покачат от -10°C до 35°C в рамките на само 10 минути.

Предназначен за пътуване на дълги разстояния, Renault TALISMAN притежава богата модулност и множество практични приспособления. Съхранете свежестта на вашите напитки в идеалното за целта хладилно отделение, разположено в подлакътника*, възползвайте се от поставката за чаши на централната конзола, а най-необходимите ви вещи ще бъдат на една ръка разстояние благодарение на широките джобове на вратите. Като цяло ще разполагате с пространство до 25 л за съхранение на вещите ви в купето.

Що се отнася до багажника, той ви предлага значителна вместимост за вашите товари от 608 л. А как да го отворите? Необходимо е единствено да раздвижите крак под задната броня. Багажникът ще се отвори автоматично. Толкова е лесно!

Край на изпаренията! Благодарение на своя сензор за влажност, климатичната система на Renault TALISMAN е в състояние да измери нивото на влажността в купето.

Системата действа автоматично с цел предотвратяване на замъгляването на стъклата и на предното стъкло на вашия автомобил.

От екрана на вашата мултимедийна система R-Link 2 можете да активирате системата за вентиланция и да я регулирате според вашите предпочитния. Комбинираният филтър спира микрочастиците като прах или полени и предотвратява проникването на миризмата на отработени газове в купето.

В случай на излагане на замърсяване в някой тунел или зад превозно средство, отделящо отработени газове, системата за вентилация преминава автоматично към затворен режим, за да предпази пътуващите във вашето Renault TALISMAN.


* Предлага се единствено с автоматичната скоростна кутия EDC.